Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2013 12:03 - ИМПЕРИАЛИЗЪМ И ДЕМОКРАЦИЯ
Автор: liliyanaandreeva Категория: Забавление   
Прочетен: 408 Коментари: 1 Гласове:
1



 ИМПЕРИАЛИЗЪМ И ДЕМОКРАЦИЯ

 

Имперските общества са архаични структури, които натъкмяват емпирично ( с опити) параметрите на човешкото ни битие чрез противоборства! Тези противоборства обаче не са честни, мирни и добронамерени деяния на човешките същества с цел търсене на истината и човешкото щастие. Те бяха подменени с конфронтация, която придоби особено уродливи садистични и извратени форми. Тази фаза от развитието на човешкия род на нашата Земя продължи твърде дълго. Тя съответства на динозавърския период от историята на земната природа и представлява негатива на “историческата снимка”. Това е едно кроки ( ръчно изработена карта на местността “на око” без нужните геодезични инструменти). Съответства и на джунглата. Такива обществени структури са жизнени докато населението на Земята е твърде малобройно (не повече от един милиард души). Но след техническия прогрес на ХХ век и след наплодяването на човешкия род е невъзможно да се регулират процесите на обществото по емпиричен начин чрез конфронтация и противоборства. Назря необходимостта от фина настройка на човешкото битие, от съзнателно проектиране на производството, урбанизацията, плодовитостта, енергоснабдяването и пречистването на човешките отпадъци. Така ще се премине към по-висш етап от развитието на човешкото общество, което ще съответства на позитива на негатива на снимката, на геодезически изработена карта с инструменти и на епохата на бозайниците. Вече няма да се натъкмяват опитно емпирично “ потребителските кошници”, заплати, работно време, брой на болниците, брой на училищата  и всички останали параметри на нашия бит.  Те ще се проектират изцяло предварително. Градът на човека ще е град-градина, проектиран за срок на годност един човешки живот от 80-100 години. Светът ще се състои от градове-държави с демократично самоуправление по подобие на атинското протодемократично общество.

За целта се приемат няколко прости принципа:

-        архитектурният план на града на човека има календарен кадастър. Броят на строителните квадри е 365 така, както са 365 дните в една календарна година.
- Броят на жилищно-административните квадри в този град е толкова, колкото са нерадиоактивните химични елементи в периодичната таблица на Менделеев. Реално съществуващите на Земята нерадиоактивни химични елементи са 81 и следователно жилищно-административните карета са 81. Така менделеевата таблица се явява естествен природен ограничител за големината на един град и за броя на населението в него. Тук е спазен принципа на подобието на микрокосмоса и макрокосмоса.

-        Площта на градската зона условно се приема за басейн с дълбочина един среден човешки ръст от 162 сантиметра. Този басейн има толкова вода, колкото е кръвта в телата на всички хора по света, т.е. на една човешка популация, която природата може да изхрани без да се предизвикват екологични катастрофи следствие човешката дейност при условие, че хората живеят в календарни градове. В едно човешко тяло циркулират средно 45 литра кръв.

Следвайки тези прости правила, може да се изчисли, че Земята може да изхрани около три-четири милиарда души. Броят на жителите на най-големия град е 213 840 души, а броят на градовете е 21 384 града!

В календарните градове всички хора имат равен старт в живота, еднакво образование и справедливо разпределение на природните ресурси и произведения продукт, поради което отпада необходимостта от преборване за отстояване на по-голямо жизнено пространство и природни блага. Това е единственият начин за замяна на имперските несправедливи общества с демократично справедливо човечно, човешко битие!

 

Инж. Лиляна Благоева Андреева




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: liliyanaandreeva
Категория: Забавление
Прочетен: 1416028
Постинги: 1992
Коментари: 1616
Гласове: 4820
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031