Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2012 12:56 - ПСИХЕЯ
Автор: liliyanaandreeva Категория: Забавление   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
2



 ПСИХЕЯ

image 

ПСИХЕЯ = П . СИ . ХЕ + Я = 4 региона . 31 квадрата . 42 кв.км + 8 кв.км = 5 216 кв.км – това е територията на екологичен град с календарен кадастър, в която влиза жилищно-административна зона, земеделски земи за изхранване на населението на града, резерватна природа, която е забранена за промишлена дейност – виж чертежа.

 

П = 4 = Берил – хим.ел. №4

С = 3 = З = Три

И = 1 = Идрогено – хем.ел. №1

Х = 4 = К = Куатро – на италиански език

Е = 2 = Хелий – хим.ел. №2

Я = 8 = А = Ахт – на немски език

 image

ПСИХЕЯ

Психея (в превод от гръцки език душа) е най-младата от трите дъщери на царско семейство. Притежава изключителна красота и хората започват да се прекланят пред нейния образ, така както се кланяли пред Афродита. Заради запустелите си олтари пренебрегнатата богиня се разгневява и пожелава да отмъсти. Тя праща своя син Ерос да накара Психея със силата на стрелите си да се влюби в най-презряното същество. Но Ерос, пленен от красотата и миловидността на девойката, сам се влюбва в нея. Психея заживява щастливо в небесния дворец на бога. Единственото, което я измъчва е, че не трябва да вижда с очите си на смъртна лицето на Ерос, докато стои в нейните обятия. Той остава винаги невидим за нея.Но завистните й сестри я посъветват тя да го види.Една вечер докато Ерос спял до нея тя поднесла свещ до лицето му, ноедна капка восък парнала по гърдите бога и той избягал от нея.Психея прябвало да мине през множество изпитания докато отново се събере с Ерос.Зевс показва благосклонност към двамата и дарява с безсмъртие Психея, като ѝ поднася чаша с амброзия.


Психея била гръцка принцеса, която била толкова красива, че Афродита, богинята на любовта и красотата, и завидяла.  Богинята изпратила сина си, крилатия бог на любовта Ерос, да убоде младата принцеса с една от стрелите си,  което да я накара да се влюби нещастно.  Но когато Ерос видял Психея, той самият се влюбил в нея и не изпълнил поръката на майка си.  Като нежен вятър той вдигнал Психея и я понесъл кьм един усамотен дворец.  Ерос идвал при любимата си всяка нощ, след стъмване, бил много добър и любящ и тя скоро отговорила на чувствата му, макар че никога не и било позволено да види възлюбения си.  Богът я предупредил, че ще трябва да я напусне завинаги, ако тя види лицето му.  По-късно, сестрите на Психея дошли да я посетят и я убедили, че тя е длъжна да види любимия си, защото той би могъл да се окаже опасно чудовище.  И така, Психея видяла лицето на Ерос на светлината на свещ, докато той спял, и открила, че той не е чудовището, от което се страхувала, а прекрасен бог.  След това Ерос я напуснал и тя била много нещастна.  Отчаяна в желанието си да го върне, Психея отишла при Афродита да моли за помощта и, но богинята останала безучастна към нейните страдания и и възложила за изпълнение невъзможни задачи.  Психея обаче се справила с всичките, благодарение на Ерос, който тайно я следял и и помагал.  Накрая, Зевс решил, че двамата са доказали предаността си един към друг и ги съединил завинаги, като дал на Психея безсмъртие Tе заживяли щастливо от този ден нататък и им се родило красиво дете, чието име било Волуптас (Наслада).  

Това е една алегорична приказка, с много нива на значение.  Тя е за единението между Ерос (мъжкото начало, еротичната страст) и Психея (женското начало, душата), което накрая поражда блаженство. 

 

 

Вместо календарни градове “ПСИХЕЯ” сега управляващите върхушки водят психологически войни за манипулиране на общественото мнение, взаимстващи методите на гадатели, езотерици, шамани и циганските вретенарки. Освен това разработват оръжия за пряко или дистанционно влияние върху мозъка на хората на принципа на телепатията или така наречените психотронни телепатични симулатори, изработени в силиконовите долини на военно-промишлените комплекси. Тези методи са вредни и пагубни за живота на земята. Изменянето на естествените страсти и емоции на хората води до оглупяване и подлудяване. Пропагандата и оръжейните установки са “вързани” за нашето съзнание като газена тенекия за опашката на махленското куче! Ексцесиите на агресия се увеличават. Жестокостта – също!

 

И така :

Градове “ПСИХЕЯ” – ДА!

Психологически войни и психотронни оръжия – НЕ!

 

Атомни помпи-градове за слънчева радиация – ДА!

Атомни бомби-оръжия за уранова радиация – НЕ!

И ако вие, които четете това, искате да има мир на земята и благоволение между народите, подкрепете моите усилия за пропаганда на календарните градове, с които да сменим войната, деспотизма и терора!

 

Инж. Лиляна Благоева Андреева

 

 

 

 

ЛЮБОВЕН  ПЛАМ

 

По Шекспир – сонет № 154

 

Веднъж Амур на поляна дъхава заспал -

 факела вълшебен от ръце си изтървал…

Ала бяла речна нимфа бързо го съзряла -

 и любовна страст в гърди и запламтяла…

Факелът с огнени езици ръката и опърли,

а тя понечи в кладенец  да го захвърли…

Но тайнство и  вълшебно чудо стана там –

превърна извора в целебен огнения плам…

Като дар от Амур в езерцето  разцъфтяла -

 (знак на нежна обич) лилията снежно бяла…

В небе остана спомен от любовната омая –

ярка запалена звезда, светеща в безкрая…

Любовта вода, сърце, душа и дом съгрява -

ала водата любовен плам не потушава…




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: liliyanaandreeva
Категория: Забавление
Прочетен: 1426705
Постинги: 1992
Коментари: 1616
Гласове: 4820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930