Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2018 16:34 - За съветските паметници и... руските!
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 8797 Коментари: 27 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            От десетилетия  вече  вървят  нестихващи  дебати за съдбата на паметниците на съветската армия, така наречените МОЧА. Обикновено във фокуса на тези спорове е МОЧА-та в София, но от време на време под вниманието попадат и МОЧИ-те в другите големи български градове. Впрочем, във всички областни градове – а вероятно и в по-малките – има такива паметници, които, при това, са поставени на централни площади и доминират  съществени площи от централните градски части.
Тук аз няма да отварям въпрос за естетическата стойност на подобни капища, защото те просто нямат такава; но ще обърна внимание на два съществени аспекта от нестихващия спор и от самото съществуване на тези МОЧА!
Първият аспект е по същество възражение на привържениците на МОЧА и тяхното настояване те „да не бъдат пипани“, защото ако бъдат съборени, това, видите ли, би било вандализъм, нецивилизованост, варварщина и т.н. Сиреч, привържениците на МОЧА – обикновено комунисти и русофили/русияни/ заемат – уж – позицията си сякаш тя е безусловно позицията на цивилизацията. НО!
Означава ли, че поляците, чехите, словаците, литовците, латвийците, естонците, унгарците, а напоследък и украинците са нецивилизовани, тъй като те отдавна пратиха МОЧА в музеите на комунизма“ или „тоталитаризма“, или както там са именувани тези институции в съответните държави? Нима в центровете на Будапеща, Печ, Сегед... има паметнци на съветската армия, както има в София, Бургас и Пловдив? Или в Прага, Бърно, Закопане, Братслава има такива паметници, както в посочените български градове? Та, излиза, че според тукашните комунисти-русияни всички тези в Чехия, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Словакия са варвари, диваци, нецивилизовани? Златна Прага, Будапеща – някогашната столица /заедно с Виена/на Австро-Унгария са центрове на варваризма, явно! Така е според червените „цивилизатори“ тук!
Какво обаче собствено значи думичката цивилизация? Тя най-общо казано очертава ценности, правила, мироглед и начин на живот произтичащи от живота в градски условия. Цивилизованото живеене неотменно е свързано с някои съществени характеристики на онези, които споделят такова живеене. Става въпрос за ценности, без които цивилизацията е невъзможна. Ценности, които се възпитават и са присъщи на цивилизованите хора. Такива ценности са познанията и владеенето на определена образованост, задължително познание за собствената история; почит към предците; патриотизъм и жертвоготвност в името на родината / Спомнете си „клетвата на Хорациите“, например или нашите опълченци/.
image
Тоест, родолюбието и патриотизмът са съществен, важен белег на всяко едно цивилизовано съществуване. Обаче, що за израз на патриотизъм е подкрепата за МОЧА – представляващ капище за поклонение пред една чужда армия, която е ОБЯВИЛА война на – уж-родината ти; нахлула е с въоръжена сила; дефакто е извършила преврат, слагайки на власт абсолютно подчинени и зависими от нея марионетки /по същество окупационно правителство/ и стартирала чутовен геноцид, непознат в българската история? Очевидно, при това положение, адвокатстването на подобен паметник няма нищо общо с никаква цивилизованост, но има общо с нихилизма, антипатриотизма и безродието, все явления, които наистина няма как да се свържат с какъвато и да е цивилизация.

     Другият аспект, който сам по себе си е много важен, е: на какво възпитават МОЧИТЕ, пръснати щедро от Москва, чрез комунистическите си марионетки тук из цяла България? Да, защото всеки един монумент, паметник, сграда и каквотото и да е архитектурно произведение ВЪЗПИТАВАТ. Та, на какво възпитава МОЧА Българите? На ценности като любов към България; любов към Българския народ: почит към заслужилите предци? Нищо от това! Възпитава ги на едно чуждопоклонничество, което, на всичкото отгоре, по своето същество, е антибългарско, сиреч – даже против самите покланящи се! Това е една буквална подмяна на народностното, българско самосъзнание с чуждо. Това е зомбиране! Това е народностна кома; смърт, буквално!

Тук, ако някой само спомене за някакъв си фашизъм и „решителния принос на червената армия за неговия разгром“, веднага му казвам, че: първо, в България не е имало никога фашизъм, а още по-малко пък някога е бил на власт по нашите земи. Второ, съществена – не по-малко значима роля в разгрома на фашизма имат САЩ, Великобритания, ЮАР, Австралия, Нова Зенландия и т.н.. Обаче, защо в Париж НЯМА  монумент на „американския солджър“, който да доминира и възпитава французите в неугасима любов към някой имагинерен „Джон“ – освободителя? Защо няма такива Монументи в Хага, Амстердам, Утрехт, Ротердам? А също и в Белгия, Италия, В ГЪРЦИЯ! Явно тия са някакви ултра-долни неблагодарници. Така излиза!

А сега, няколко думи и за така наречените „руски паметници“ от времето на „освободителната война“, която е ни повече, ни по-малко поредният руски поход, който НЯМА за цел да „освобождава“ никаква България, а се цели в Проливите. Апропо, този руски поход беше спасен от тотален провал и пореден разгром от българските опълченци на Шипка /всъщност Св. Никола/! Така че, руската императорска армия, престолонаследникът и цялата плеяда некадърни руски генарали дължат дълбок, коленопреклонен и челобитен поклон пред ботушите на българското опълчение.
Да не говорим, че всички онези двадесет и седем похода на руската императорска армия са донесли непомерни трагедии, разроение, отвличане и заробване на Българите. Четете поне Раковски!
Та, как е възможно пред българския парламент – основната и най-важна институция на – уж- НЕЗАВИСИМА и суверенна България – една от най-старите държави в Европа, създала трятият дял /поне/ на европейската цивилизация, да стои чужд владетел? Как е възможно това? Къде го има? Защо в Белград, в Атина, в Букурещ, в Подгорица няма паметници на руски владетели, макар че тези държави добиха независимост и автономия преди това именно благодарение на русия? Питам аз, защо пред българския парламент няма статуя на Цар Кроват /примерно/? Къде са величавите монументи на Цар Аспарух, Цар Крум, Цар Симеон? Защо няма мемориал на нашите възрожденци и истински български родолюбци като Раковски, Ботев, Левски, Стамболов...? Защо главните улици, особено, където са разположени сградите на висшата власт, носят руски имена? Защо не се казват „Ботев“, „Левски“, „Раковски“, „Цар Симеон“, „Цар Крум“...?

И за финал един лек ескиз

image 

Картината изобразява събрянето на паметника на английския крал Джордж III- ти хановерски по време на американската революция и война за независимост! Дали това е вандализъм и нецивилизованост? Все пак, бащите на американската независимост са такива хора като Бенджамин Франклин, Томас Джеферсън, Джордж Уошингтън, Александър Хамилтън, Аарън Бър, Джеймс Мадисън, Джон Адамс и т.н., все личности с висока образованост, съзнание и изобщо от Сой, както се казва. При това те, ВСИЧКИ, са англичани по рождение, език, култура, традиция. Да не говорим, че по онова време населението на тринадесетте английски колонии по атлантическия бряг са населени почти изцяло от англичани /тук-там по някой холандец, германец и французин/ и крал Джордж III- ти е бил техен законен държавен глава. Обаче те му бутнали паметника! Защо ли не са го запази ли? - Би било доста цивилизовано /според нашите червени русиянски патриоти/. Бутнали са го, защото са започнали създаването на независима държава, на сепаративна нация със свое управление, интереси, цели и съдба. Защото паметника на Джирдж е щял да възпитава не  независими, обичащи родината си американци, а британски поданици, лоялни на Лондон! Но бащите - основатели са били цивилизовани хора за разлика от тукашните червени русияни – адвокати на съветските МОЧА!




Гласувай:
19


Вълнообразно


1. blackpredator - добра идея
06.10.2018 16:48
парижани да прекръстят площад "Сталинград" на "Лучников"
със съответната МОЧА там..
цитирай
2. nkf - парижани да прекръстят площад &...
06.10.2018 16:54
blackpredator написа:
парижани да прекръстят площад "Сталинград" на "Лучников"
със съответната МОЧА там..

Именуват, защото само хората се кръщават. Иначе, французите със сигурност няма да изтъпанят чуждо капище - монумент на чужда армия-окупатор, особено пък на централно място в столицата си, и да му с екланят. Толкоз за французите!
цитирай
3. getmans1 - . . . nkf - не съм чувал, не съм виждал и ...
06.10.2018 17:39
... nkf - не съм чувал, не съм виждал и не съм чел паметник посветен на русоко-турската война да е бил обругаван. Това говори много за всеки който иска да го чуе и види.
В Русе освен един Альоша има и гробище на ЧА и до преди двадесет години редовно го вапцваха.но в последно време никой не се занимава с него.

Ето и един небългарски пример, преди осем години червеният кмет Йотов намери претекст и облагороди района на Альошата за 09.05. но за 02.06 пантеона-костница беше потънал в бурени почти човешки бой. макар, че се намира в центъра на града.
едва две седмици по-късно и след намеса на на граждани и ВМРО намери средства да се окоси буренака около Пантеона. Впрочем то и този Пантеон е комунистичиска приумица построен на място на църква която събориха.

ЧП е от Русе но тези неща няма как да ги научиш от него.

По въпроса за вандализма на съветските паметници си имам особено мнение и в момента имам имам постинг по въпроса.
цитирай
4. nkf - Разбира се, няма как да има оскве...
06.10.2018 17:58
Разбира се, няма как да има осквернен паметник на загинали войници. Тези паметници и костници имат място в паметта ни като народ. Почитта към мъртвите е задължителна, дори ако ставаше дума за вражи войници. Паметник на чужд цар обаче, и то пред парламента ни, няма никакво място!
цитирай
5. batogo - !!!:))) Здравей, Мартине!
07.10.2018 12:17
Моето скромно мнение по въпроса е, че е чист вандализъм построяването навсякъде в страната на тези грозни, съветски плашила, а тяхното премехване ще е благословия за България и за духа български.
Поздрави!
цитирай
6. nkf - Моето скромно мнение по въпроса е, ...
07.10.2018 12:42
batogo написа:
Моето скромно мнение по въпроса е, че е чист вандализъм построяването навсякъде в страната на тези грозни, съветски плашила, а тяхното премехване ще е благословия за България и за духа български.
Поздрави!

Напълно съм съгласен с определението, което си дал на това позорно и черно дело наречено "съветски паметник" в България. Обаче проблемът е много отвъд вандализма и стига до душата на Българина, изпепелявайки я. Тези паметници са маркер за нравствено разложение...
цитирай
7. predatorkapredatorka - troina.blog.bg/tq-i.../bashtite-osnovateli-na-amer-naciia-i-konstituciia-replika.160313.
07.10.2018 13:48
Все пак, бащите на американската независимост са такива хора като Бенджамин Франклин, Томас Джеферсън, Джордж Уошингтън, Александър Хамилтън, Аарън Бър, Джеймс Мадисън, Джон Адамс и т.н., все личности с висока образованост, съзнание и изобщо от Сой, както се казва

здр, мартин, Удоволствие е, да те чета, но, но но..виж това..
анблок, се долавя..някаква буйна встрастеност от твоя страна..
с най-големи симпатии, оставам, Юлия
цитирай
8. nkf - Все пак, бащите на американската ...
07.10.2018 14:38
predatorka написа:
Все пак, бащите на американската независимост са такива хора като Бенджамин Франклин, Томас Джеферсън, Джордж Уошингтън, Александър Хамилтън, Аарън Бър, Джеймс Мадисън, Джон Адамс и т.н., все личности с висока образованост, съзнание и изобщо от Сой, както се казва

здр, мартин, Удоволствие е, да те чета, но, но но..виж това..
анблок, се долавя..някаква буйна встрастеност от твоя страна..
с най-големи симпатии, оставам, Юлия

Здравей! С удоволствие и интерес ще прочета предоставения от теб материал, към който си дала настоящата връзка. Нямам страст по САЩ /още по-малко пък към Америка като цяло/, просто дадох примера с американската революция и връзката й с паметниците. От друга страна, за бащите-основатели на САЩ, мога да изразя и негативно отношение, доколкото става дума за техния републиканизъм; за тяхната принадлежност към масонщината, с всички произтичащи от това последици... Но не мога да кажа, че не са били интелектуалци, умни, гениални по своему /Франклин е изобретател и учен; основател на университет/; определено добре възпитани и наистина хора от Сой, както съм обозначил в текста. Много е важен "соят", ама много. Комунистите в България избиха именно хората от Сой и затова сме в таков аокаяно състояние. Благодаря ти за коментара.
цитирай
9. germantiger - +
07.10.2018 15:08
Гледам вече ден и нощ ДРУГАРИТЕ ТУК ИЗБЯГВАТ ДА КОМЕНТИРАТ

вероятно зщаото ти с епридържаш към сериозен стил и лексика, не влизаш в цинизми

а съответно пред аргументи другарите няма как да победят така да кажем

МОЧА Е СЪКРАЩЕНИЕ ОТ КАКВО - от на руски пикня почти или?
цитирай
10. vencivaleri1951 - Темата според мен заслужава всенародно допитване
07.10.2018 15:57

и студена глава Тоест безпредметно е да се нахъсваме един други, без да търсим общо решение.Трябва да престанем да търсим противопоставяне, а разумен подход и компромис. Не мога да съдя за достойнствата на ПСА в Борисовата, но ако имах власт
този паметник никога нямаше да се случи на това място, общо повече с тези мащаби. Той не си е на мястото, както не беше и Зоопаркът-последния го преместиха. Сега конструкцията доминира на цялото пространство и никак не се връзва със парк и сгради, макар, че са го правили сериозни автори. Да тръгнем обаче да бутаме само защото мразещо малцинство от българите иска конфликт и обида. Ние направихме едно подобно движение с Мавзолея и Костов и компания станаха мразени хора и политически трупове. Впрочем взривът тогава разруши дренажа и за това Дундуков потъна-същото става и с жълтите павета. ПСА е изключително сложна конструкция и с хората , които разполагаме , не можем да го направим-казвам ти го определено.
Ние се затрудняваме да ремонтираме улица/не е само крадене, а и неспособност/, о подобен залък не е за нашите уста. . Не говоря за преместване дори-само да го доведем до състояние за консервиране е непосилно за нас. При общо решение има обаче възможност. Да говорим спокойно и с опоненти и със самите руснаци. Те заради градоустройствени проблеми снесоха доста паметници/и войнишки/ и никой не говори , че не уважават армията си.
ЦСКА иска да направи нов стадион, говори се и за нов Национален. Нещата може да се съвместят-защото от националния не става нищо, а " Армията" няма как да не засегне парка при строеж.. Един кокетен стадион е идеален за това място-а и ще има сериозна подкрепа от фенската маса на червените, които са си сила от всякъде, а и за да са опоненти на левскарите са си леко и не чак толкова леко-русофили и леви.
Помним как скръцнаха със зъби на протестиращите срещу "Нощните вълци" и онези се ометоха.
Тоест трябва да се търси вариант удобен и не обиждащ никоя от страните.
Знам, че ти си за радикално решение, но
цитирай
11. vencivaleri1951 - Продължение.
07.10.2018 16:07
няма никаква перспектива солова акция-на малка група хора. Инджев събира от години протестъри и до два файтона го е докарал. Имало закон, имало решение на НС-на кого закон, на кого решение-няма ги тези хора и никога няма да определят политика. Освен това законът бе смешен и мъртво роден-дяволът е в детайлите
Например да се премахнат навсякъде всички соц символи. Звучи добре, ча част от електората, но как да се направи. Фасадите на триъгълника на властта е пълен с тези символи. Махнаха Звездата...добре. Но трите сгради са накичени с много хиляди
такива символи-звезда, сърп и чук и пак същото... Така много хиляди-десетки вероятно. Какво да се направи-вероятно каменоделци години наред да изчукват, а и да заменят символите с други-лъв, герб-варианти има, но реал никакъв
Или петолъчките на доста паметници в гробищата. Не и е мястото там разбирам, но как и кой да ги махне. Всичко това на каква цена и с колко обществена енергия?
Примери в едната и другата посока бол, но кой ще плати масрафа в края на краищата
цитирай
12. barin - Здравей, Мартине. Мисля, че има ...
07.10.2018 16:10
Здравей,Мартине. Мисля, че има хора, които не правят разлика между руски и съветски паметници. В България има руски паметници, виждал съм към десетина такива. Грозни бяха паметниците, строени по време на социализма, които на много места вече ги няма. Иначе в освободителната война има загинали войници от Русия и трябва да им отдаваме почит.
Поздрави!
цитирай
13. haralanov - Не е по темата, но...
07.10.2018 16:43
Защо Вселенският патриарх, който отряза РПЦ за Украйна, отказа руския чай? Защо президентът на Полша, който пръв поиска Украйна в НАТО, се разби със самолет? Защо отровителят на Скрипал е награждаван с орден за евакуацията на Янукович в Русия?
цитирай
14. mileidi46 - Здравей!
07.10.2018 18:32
С много неща съм съгласна с някои не..но това е мое мнение..Според мен,за някои ,,ситуации"- просто не е назрял момента.Може би най-разумно е да оставим това на бъдещите поколения,те да ,,изчистят историята",(защото ние сме много ,,обременени")-ако изобщо ще има вече ,,история"..освен една ГЛОБАЛНА:))
Както усещате,никой не смее да вземе този грях на плещите си,да рови из костите на миналото!!!Историята за миналото,всеки народ е писал от своята камбанария и всеки е бил прав и герой ...И днес е така..
Знаем едно,и то е сигурно и днес...във войните умират и загиват невинни хора,пратени там от предизвикващите войните!!!Но техните деца не отивали,не отиват и днес на война...Нали??
За една война,в историята на всеки от воюващите народи...данните и фактите са различни...Пример:преди доста време ,бях на гости в Сърбия и братовчедка ми ме заведе да пием кафе при една нейна приятелка!!Нейното дете беше на 6-7 години тогава.Майка и, я подкани да дойде да ме поздрави,каза и че съм българка!!!
Не,каза детето,не искам да я поздравя!!Питам го,защо,какво съм ти направила??
Защото си АГРЕСОРКА.Българите са Агресори!!Те са ни нападнали и са ни убивали..
А това дете ,още не ходеше на училище..
Изводите оставям на вас..
Поздрави!!
цитирай
15. shtaparov - Според мен е вандализъм и варвар...
07.10.2018 20:12
Според мен е вандализъм и варварство да се построява такъв паметник в България а не да се разрушава.
цитирай
16. amiayalom - Т
07.10.2018 20:15
Решението за ПСА е да се реконструира и да стане паметник на Българската армия. Шпагинът може се разкара , няколко отливки, смяна на бронзовите пана и готово.
цитирай
17. nkf - Гледам вече ден и нощ ДРУГАРИТЕ ТУК ...
07.10.2018 20:22
germantiger написа:
Гледам вече ден и нощ ДРУГАРИТЕ ТУК ИЗБЯГВАТ ДА КОМЕНТИРАТ

вероятно зщаото ти с епридържаш към сериозен стил и лексика, не влизаш в цинизми

а съответно пред аргументи другарите няма как да победят така да кажем

МОЧА Е СЪКРАЩЕНИЕ ОТ КАКВО - от на руски пикня почти или?

МОЧА означава "монумент на червената армия". Иначе, идват, коментират, отстояват си разбиранията. Благодаря за коментара.
цитирай
18. nkf - Венци, коментарът ти заслужава ...
07.10.2018 20:25
Венци, коментарът ти заслужава буквално отделен пост/статия/. Мисля по този начин да ти отговоря. Така е, защото в коментара ти се съдържа предложение, което наистина заслужава да се "разчепка". Засега ще кажа само, че не съм съгласен с виждането ти.
цитирай
19. nkf - Здравей, Мартине. Мисля, че има ...
07.10.2018 20:27
barin написа:
Здравей,Мартине. Мисля, че има хора, които не правят разлика между руски и съветски паметници. В България има руски паметници, виждал съм към десетина такива. Грозни бяха паметниците, строени по време на социализма, които на много места вече ги няма. Иначе в освободителната война има загинали войници от Русия и трябва да им отдаваме почит.
Поздрави!

Здравей, мисля, че пак трябва да прочетеш статията и да помислиш над някои въпроси. Например въпросът "войнишки паметник" ли е паметникът на Николай пред българския парламент? Какво е общотомежду споменатия паметник и съветските паметници? Мислиш, че няма общо? В грешка си! Има!
цитирай
20. nkf - Защо Вселенският патриарх, който ...
07.10.2018 20:30
haralanov написа:
Защо Вселенският патриарх, който отряза РПЦ за Украйна, отказа руския чай? Защо президентът на Полша, който пръв поиска Украйна в НАТО, се разби със самолет? Защо отровителят на Скрипал е награждаван с орден за евакуацията на Янукович в Русия?

Не е леко да се отговори на тези въпроси.
цитирай
21. nkf - С много неща съм съгласна с някои не. ...
07.10.2018 20:34
mileidi46 написа:
С много неща съм съгласна с някои не..но това е мое мнение..Според мен,за някои ,,ситуации"- просто не е назрял момента.Може би най-разумно е да оставим това на бъдещите поколения,те да ,,изчистят историята",(защото ние сме много ,,обременени")-ако изобщо ще има вече ,,история"..освен една ГЛОБАЛНА:))
Както усещате,никой не смее да вземе този грях на плещите си,да рови из костите на миналото!!!Историята за миналото,всеки народ е писал от своята камбанария и всеки е бил прав и герой ...И днес е така..
Знаем едно,и то е сигурно и днес...във войните умират и загиват невинни хора,пратени там от предизвикващите войните!!!Но техните деца не отивали,не отиват и днес на война...Нали??
За една война,в историята на всеки от воюващите народи...данните и фактите са различни...Пример:преди доста време ,бях на гости в Сърбия и братовчедка ми ме заведе да пием кафе при една нейна приятелка!!Нейното дете беше на 6-7 години тогава.Майка и, я подкани да дойде да ме поздрави,каза и че съм българка!!!
Не,каза детето,не искам да я поздравя!!Питам го,защо,какво съм ти направила??
Защото си АГРЕСОРКА.Българите са Агресори!!Те са ни нападнали и са ни убивали..
А това дете ,още не ходеше на училище..
Изводите оставям на вас..
Поздрави!!

Кога ще назрее момента? Трябва да внимаваме, докато чакаме назряването на момента да не би да се окажем безвъзвратно загубени в нищото, докато се чудим "що на нас все не ни върви". Лесно е да се натварят идните поколения с работа, която сегашните трябв ада свършат, но какво би било оправданието за нас, че не сме я свършили? Съветски кости тук няма, но има много български кости, които са в резултат на това, че тези, на които са посветени МОЧА нахлуха тук. Не чуваш ли, че не костите им а душите им викат? А не чуваш ли, че не кости трябв ада се ровят, а съвест да се призове? В крайна сметка за какво призоваваш "да забравим"? Ами те точно това искат. Тогава ти от коя страна си?
цитирай
22. nkf - Според мен е вандализъм и варвар...
07.10.2018 20:36
shtaparov написа:
Според мен е вандализъм и варварство да се построява такъв паметник в България а не да се разрушава.

Съгласен съм, Ангеле.
цитирай
23. nkf - Решението за ПСА е да се реконстр...
07.10.2018 20:39
amiayalom написа:
Решението за ПСА е да се реконструира и да стане паметник на Българската армия. Шпагинът може се разкара , няколко отливки, смяна на бронзовите пана и готово.

Най-малкото си заслужава да се разсъди върху идеята Ви. Лично аз не се наемам да кажа, доколко е осъществима от чисто техническа гледна точка, но предполагам, че може би Е. Предложението ви обаче е възможно, едва след премахване на съветската композиция в настоящия й вид.
цитирай
24. krumbelosvet - МОЧА???
07.10.2018 23:16
Прав е мочо-фобът. След като решихма проблемите си, да съборим паметниците на тия, които подло ни бяха въоръжили, преди новите братя достойно да ни разоръжат, разземеделят, разиндустриаляту и да ни намалят само с 2 милиона.
цитирай
25. batogo - !!!:))) Здравей, Мартине!
08.10.2018 09:42
Нарекъл си нещата с истинските им имена. Точно това е целта на кремъл - разложение на духовните ценности и пречупване волята на българите за свобода и независимост. Те добре знаят от опита с техния народ, че народ без духовни устои, воля и вяра в себе си, в свободата и в истината лесно се превръща в послушно стадо.
Поздравления за темата и позицията ти по нея, приятелю! Подкрепям изцяло!
цитирай
26. nkf - Прав е мочо-фобът. След като реш...
08.10.2018 12:04
krumbelosvet написа:
Прав е мочо-фобът. След като решихма проблемите си, да съборим паметниците на тия, които подло ни бяха въоръжили, преди новите братя достойно да ни разоръжат, разземеделят, разиндустриаляту и да ни намалят само с 2 милиона.

Obiter Dictum, ти казвам, другарю, че си лъжец абсолютен, при това опитващ се да манипулира евтино, и добавям същественото в отговора ми към теб: нито си схванал нещо от статията ми - слаб интелект явно и русиянска менталност очевидно - нито, си я почувствал дори - понеже си с небългарски дух, комунисте! Толкова имаш отмен в отговор, ако и това да ти е много, мъртвецо.
цитирай
27. nkf - Нарекъл си нещата с истинските им ...
08.10.2018 12:07
batogo написа:
Нарекъл си нещата с истинските им имена. Точно това е целта на кремъл - разложение на духовните ценности и пречупване волята на българите за свобода и независимост. Те добре знаят от опита с техния народ, че народ без духовни устои, воля и вяра в себе си, в свободата и в истината лесно се превръща в послушно стадо.
Поздравления за темата и позицията ти по нея, приятелю! Подкрепям изцяло!

Дори не в стадо, Оги! Дори не в стадо. Превръща се в мъртъвци. Първо в духовни мъртъвци - което е най-трагичното, а после и физически започва да се преселва в небитието. Дали е случайно, че смъртта мете в България така яростно? Само глупак не би видял или би пренебрегнал съвсем ясната важна и символна връзка-предикат в лицето на паметниците, за които иде реч в статията ми. Поздрав и благодаря за коментара.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2522913
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031