Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 08:34 - МЕЖДУ МАТЕРИАЛИЗМА И ОКУЛТИЗМА
Автор: liliyanaandreeva Категория: Политика   
Прочетен: 278 Коментари: 0 Гласове:
2



         ЕКСТРЕМИЗМЪТ ВЛАДЕЕ СВЕТА 
image
     Или както писа Недялко Йорданов :
"... Продължава пошлия театър -
меду синята пъпка и червения вятър..."

     Мислехме,че след като се спасим от грубия брутален бездуховен материализъм на тоталитарното битие,ще заживеем нормално по човешки.
     "... Да...ама...не!..." - както възкликна популярният журналист Петко Бочаров.
     Оттървавайки се от щипците на рака на закостенелия материализъм, ние попаднахме между пипалата на октопода на спиритизма и окултизма.Засмукаха ни "вендузите" на тайните "кришни" , "савахтани" , " ислямий" и...какви ли не още отвлечени умопомрачителни учения.
     Превърнахме се в помийна яма с всякаква гадост,бълваща предимно омраза между хората и безпардонност в отношенията човек-човек и човек-природа.
    В тези учения нямя умереност, уравновесеност, баланс, средно положение, приемвливо за всички.
     В тях жената е или " помощница", робиня и слугиня или е " свободна жена " ,т.е. проститутка.Мъжът на свой ред или е полигамен махараджа с хареми или е монах, евнух, хомосексуален,роб ,воин-мамелюк, т.е. мъж без жена,дом и семейство.
     Тези учения са на крайностите - или всякакви безотчетни привилегии за висшата върхушка или чудовищни репресии към останалите,вклъчващи рекет,шантаж,тормоз,терор,инквизиции,екзекуции и жертвоприношения дори на деца.
     Екстремизмът на източните учения ни лашка между сляпото преклонение и раболепничество към богове,монарси и вождове и зловещите злодейски геноцидни чистки,аутодафета на книги и екзекуции на умни,кадъни и морални личности,етноси и народи.
     "... Така повече не може!..." - възкликна песимистично някого Михаил Горбачов и беше прав.Но негови опоненти ( оптимисти ) рекоха оптимистично " Още може!" и продължиха издевателствата над деца,хора,животни и цялата природа.
     Тези перфидни,цинични,интровертиди и извратени апологети на безумието набраха скорост и сега вече няма кой да ги възпре, озапти и забрани.
    И докато преди имаше сила,която да събори "старий,гнилий строй", но нямаше решение за мирно временно справедливо и рентабилно битие, то сега аз държа в ръцете,ума и душата си план-проект за решаване на човешките ни проблеми, но няма сила,която да премахне шарлатанската окултна власт и да реализира този хуманен,екологичен и справедлив проект.
     И пак сме между две крайности : "...Когато има дърва - катран няма, а когато има катран - дърва няма...".
    Апелирам отново читателската аудитория да ме подкрепи за да оставим на нашите потомци един чист,справедлив хуманен свят.
                 инж. Лиляна Бл. Андреева

imageimageimageimageimage



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: liliyanaandreeva
Категория: Забавление
Прочетен: 1416109
Постинги: 1992
Коментари: 1616
Гласове: 4820
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031