Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2010 11:04 - ЦАЙТГЕЙТ
Автор: liliyanaandreeva Категория: Политика   
Прочетен: 577 Коментари: 0 Гласове:
3



      Гледах филма, който ми препоръчаха младите интелектуалци. Впечатляваща е силата на изразните средства. Все пак американците са майстори на убеждението и рекламата чрез филми.
     Унищожителната критика на съвременното тоталитарно имперско общество би събудила и мъртвите от гроба.Всичко казано за жестокостта на обществото и за критичното състояние, в което се намира света, е вярно и точно.
     Това, което липсва на филма, е решението на проблемите.А някои от идеите са нова версия на вече отхвърлено от обществото минало. Така например :
     - главният враг са парите - но това пропагандира ислямът. Той е против лихвите, парите и банките.
     - предлагат глобална икономика на ресурсите - 
       Но икономика на ресурсите без пари не е нищо друго, освен КРЕПОСТНО право на феодалното стоково- БАРТЕРНО битие.
     Другата идея за 100% машинизирана роботика или роботизирана механика е вид тоталитарен комунизъм. И мечтата на полигамните общества : работят машини, а ние се грижим само за интестиналните си и тестинални нужди. 
     МНОГО ХИТРО, МНОГО ТАРИКАТСКИ -
     ХЕМ ПО СЕСТРИНКИ И ХЕМ ПО БРАТСКИ...
     Накрая призовават всеки от нас да се вгъби в себеси на ниво емпирично мислене. Всъщност емпиричното нагаждане към условията на живот на земята ни доведе до империализма. А медитирането е за неграмотни, неуки, невежи същества. Считам, че решението е цялостно съграждане на ново битие на базата на точните науки. 
     Моето решение е за тотален контрол на броя на човешката популация, нейната консумация на природните ресурси и контрол на целостта и чистотата на природата. Практически предлагам изграждането на екологични календарни градове.
image
 
     От филма не стана ясно каво предлага проектът " Венера ", който се прокламираше като избавление от тежкото положение. Оставаш с впечатление, че това е само едно виртуално добро намерение като рая или светлото бъдеще на комунизма.
    Не мога да повярвам, но моята идея за календарни градове остава единствената реална спасителна жилетка и "Аристократите на Рим" трябва да престанат да ме подминават защото вече наистина се давят в собствения си НАРЦИСИЗЪМ ( нацизъм + фундаментализъм ).



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: liliyanaandreeva
Категория: Забавление
Прочетен: 1427561
Постинги: 1992
Коментари: 1616
Гласове: 4820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930